Op de hoogte blijven?

Laat ons weten dat je op de verzendlijst wilt. Wij sturen periodiek een e-mail met data waarop we concerten geven of in diensten zingen.

Voor je agenda

Dienst zondag 29 november (1e Advent) in de Woudkapel in Bilthoven.

Vanwege de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus, gaan de geplande optredens voor het voorjaar van 2020 helaas NIET door:

- Concert zaterdagavond 11 april (Stille zaterdag) in de Sint-Jozefkerk, Achterveld.
- Dienst maandagochtend 13 april (Paasmaandag) in de Nicolaaskerk, Purmerend.
- Concert zaterdag 25 april om 15.30 uur in de Oude Kerk in Soest.
- Dienst zondag 3 mei om 10.00 uur in de Sint-Jansbasiliek in Laren.

Concert afgelast!

Op uitnodiging van de concertcommissie van landgoed Vilsteren zouden we een concert geven op zondag 9 februari van 15.00 tot 16.00 uur. Vanwege de gevaarlijke weersomstandigheden (code oranje) is het evenement afgelast. We hopen dat we snel een nieuwe kans krijgen om te komen zingen in de Willibrorduskerk.

We brengen dan een programma met liturgische werken van grote Russische componisten. Zo zingen we delen uit Tsjaikovski’s Liturgie van St. Johannes Chrysostomus (op. 41), die hij als een soort geloofsbelijdenis schreef. Verder hoor je een aantal concerten voor koor, een genre dat in de achttiende eeuw in het Russische Rijk ontstond en geïnspireerd is op het westerse concerto grosso. De werken zijn meerstemmig en bestaan uit meerdere delen waarin het koor soms wordt afgewisseld door een ensemble of solist. De composities zijn a capella omdat ze in de kerkdienst werden gebruikt en de orthodoxe kerk het gebruik van muziekinstrumenten verbiedt. De westerse invloeden in de muziek zijn mede te verklaren door de vraag naar ‘hoge kunst’ aan het Russische hof. Het Klein Byzantijns Koor brengt concerten voor koor van Rachmaninov, Archangelski en de aan het hof van Catharina de Grote uitermate populaire Bortniankski. Verder brengen we composities ten gehore van onder meer Tsjesnokov en Sviridov.